Om
Jesper med et Fujifilm G690BL foran One of Many Cameras på Gråbrødre Torv 4 i København fotograferet af Bjarke Ahlstrand.
foto & fotografica
Jeg har nu i mange år selv fotograferet på bedste amatørvis, og jeg er i de senere år begyndt at skanne familiens gamle fotografier. Efterhånden har der samlet sig rigtig, rigtig mange fotografier, der bare ligger på mine harddiske eller et eller andet sted i skyen, hvor de er svære at se.
Så nu lægger jeg nogle af alle mine fotos til skue for – i princippet alverden – men formentlig bare til glæde for nogle få venner og af nogle i familien.
Jeg er også begyndt at samle på gamle kameraer, og er blevet medlem af Dansk Fotohistorisk Selskab, hvad der giver mig megen fornøjelse. Der vil med tiden komme noget mere materiale om kameraerne.
Hjemmesiden er – som det turde fremgå – under opbygning og slet ikke færdig endnu.
Kritik og gode råd modtages meget gerne.
Hvis nogen skulle mene, at der har sneget sig et fotografi eller en tekst – eller hvad ved jeg – ind på denne hjemmeside, som vedkommende måtte have ophavsretten til, så bedes hun/han henvende sig til mig.
Jesper Bruus Pedersen
Email: jesperbruus(at)gmail.com
Kameraet brugt i 1963, 1964 og 1965 til farve og sort/hvid
Alle fotografierne fra Polen i 1963 og 1964 og i Grækenland i 1965 er taget med et Minolta AL købt i 1962 for 495,- kr. eller det der svarer til knapt 6.000 kr. i dag. Jeg har stadig kameraet med serienummer 129264. Kameraet blev købt af mine forældre og lånt ud, når vi skulle ud og rejse eller i øvrigt havde brug for det. Det er et målsøgerkamera, der i øvrigt er meget gedigent bygget af gode materialer og selv lysmåleren fungerer fint i dag.
I en annonce fra 1962, jeg har fundet i Leif Johansens annoncedatabase:
http://www.objektiv.dk/annoncer/index.php
beskrives Minolta AL således:
“Kr. 495,- (taske kr. 45,-) Indbygget koblet belysningsmåler. Fuldsynkroniseret lukker 1-1/1000 sek. samt selvudløser. 6-linset Rokkor objektiv 1:2/45 mm. Koblet afstandsmåler med parallaksefri lysramme.”
http://www.objektiv.dk/annoncer/fotomagasinet/1962/minoltat%20unimat%20al%201962%204.jpg
Shikoku 88 i efteråret 2018
I efteråret 2018 vandrede Hanne og jeg den klassiske japanske pilgrimsrute “Shikoku 88”.
Galleriet her viser ét foto fra hver af de 88 templer.
Jeg håber, at jeg har fået vist det rigtige navn ved hvert af templerne. Ind i mellem kunne det blive lidt forvirrende, når vi på én dag havde besøgt op til seks templer.
Dog bortset fra tempel 62, der ikke kunne besøges. Ved tempel 61, sad der nemlig en seddel, der (på engelsk) fortalte, at tempel 62 Hojuji ikke længere var en del af Shikoku88-samarbejdet. Man opfordredes derfor til at gå til en lille (midlertidig) nærmest barak på den nærliggende parkeringsplads og få sit stempel og sin kalligrafi dér. Det gjorde vi så også, men var og er lidt mystificerede. Men det er åbenbart ikke bare inden for kristendommen, man kan blive uenige.
Så det er et foto fra stempelbogen, der vises for tempel 62.